Bedrijfsopvolging, -overdracht en fiscale bedrijfsopvolgingsregelingen

Als bevlogen ondernemer ben je elke dag in de weer met de kleinste details om je organisatie scherp aan de wind te laten varen. Eén belangrijk detail komt pas later in beeld, terwijl je daar al vroegtijdig over dient na te denken: hoe ga je jouw rol afbouwen en regel je de opvolging? Denk er maar over na, het is een puzzel die je meestal niet zelfstandig kunt leggen. Niet alleen jouw belangen, maar ook die van je opvolger en andere betrokkenen moeten financieel, fiscaal en juridisch zo gunstig mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Er zijn veel zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt, zoals:

  • Wat doe je als niet ieder kind even geschikt is om het bedrijf voort te zetten?
  • Wat als de opvolger de middelen niet heeft om het over te nemen, maar de overnamesom noodzakelijk is als oude dag voorziening?
  • Wat als je belastingvrij kunt overdragen, maar je wel wilt dat kinderen een overnamesom betalen?
  • Hoe bepaal je de overnamesom/financieringsstructuur zodat de uittredende ondernemer een goede koopsom krijgt en de overnemer het financieel – nu en in de toekomst – kan dragen?

Waarom Qwestor

Samen met jou gaan we op zoek naar de best passende route. We houden rekening met de (ondernemers)wensen, fiscale wetgeving, civiele wetgeving en de (financiële) positie van ondernemer en overnemer na een overdracht.

Neem contact op