Financiering

Een onderneming is altijd in beweging. Je hebt te maken met markten, mensen, methoden en middelen die zich doorlopend ontwikkelen. Elke dag ontstaan er wel kansen die je kunt pakken of uitdagingen die je het hoofd moet bieden. Misschien wil je een nieuwe productlijn toevoegen, volg je een buy & build strategie of zoek je kapitaal om de bedrijfsopvolging te financieren. Heb je de liquiditeit daarvoor niet in huis, dan ga je op zoek naar externe financiering.

De mogelijkheden om kort of lang vreemd vermogen aan te trekken zijn eindeloos. Traditioneel denkt men snel aan bancair krediet, maar nu banken steeds strengere voorwaarden stellen, ontstaan in rap tempo andere financieringsvormen. Zo heb je bijvoorbeeld private leningen, microkredieten, financial leasing, crowdfunding en factoring als mogelijkheden om je groei, transformatie of tijdelijke cashflowprobleem te financieren. Elke vorm heeft voor- en nadelen.

Bij financiering ontstaan veel vraagstukken, zoals:

  • Welke financieringsvorm kan ik het beste kiezen? Welke aanbieder past het beste bij mijn situatie?
  • Hoe dien ik de financieringsaanvraag zodanig in dat deze voldoet aan de regelgeving en compliance voorwaarden waar kredietinstellingen mee te maken hebben?
  • Hoe onderhoud ik de rust in de relatie met mijn financierder als het geprognotiseerde scenario niet uitkomt?
  • Wat als bestaande leningen en verpandingen nieuwe financiering dwarsbomen?
  • Om de bedrijfsopvolging mogelijk te maken is (goodwill) financiering nodig. Hoe kom ik daarvoor in aanmerking?
    Mijn huidige adviseur bewandelt de bekende weg. Is er geen slim alternatief?

Waarom Qwestor

Qwestor brengt overzicht in het speelveld van financiering. We verdiepen ons in ondernemer, organisatie, markt en ambitie – en regelen de financieringsvorm die het beste past. Afhankelijk van de situatie kan een uitgebalanceerde financieringsmix de ideale uitkomst zijn. Zo ben je minder afhankelijk van één kredietverstrekker en spreid je de risico’s.

Neem contact op