Funding

Wat doe jij met je spaarvermogen? Kans is groot dat je minder enthousiast bent over de negatieve spaarrente die een bank tegenwoordig aanbiedt voor spaarvermogen boven steeds lagere drempelwaarden. Daarom zie je een duidelijke tendens om spaarvermogen als funding in te zetten in waardevaste beleggingsmogelijkheden. Zo kun je beleggen in vastgoed, aandelen, obligaties, crypto currency maar kun je bijvoorbeeld ook investeren in talrijke MKB-bedrijven die financiering zoeken voor hun groeiambities. Deze MKB-bedrijven vangen tegenwoordig steeds vaker bot in het bancaire circuit, ondanks dat ze vaak wel in staat zijn waardevaste zekerheden aan te bieden.

Welke vorm van funding het beste bij jou past, hangt sterk van je eigen cashflow behoefte, estate planning, financiƫle forecast en de manier waarop je verwacht dat jouw markt en organisatie zich gaat ontwikkelen.

Bij funding krijg je te maken met vraagstukken, zoals:

  • Hoeveel spaarvermogen kan ik vrijmaken om dat te beleggen?
  • Hoe snel kan ik mijn spaarvermogen weer uit funding onttrekken?
  • Wat is een aanvaardbaar risicoprofiel in mijn fundingportfolio?
  • Welke belegging past het beste bij mijn maatschappelijk positionering?
  • Waar vind ik een MKB-onderneming om te funden?
  • Hoe kansrijk is de groeiambitie van de MKB-onderneming die financiering zoekt?
  • Hoe stel ik een fundingovereenkomst op die mijn belangen beschermt?

Waarom Qwestor

Qwestor heeft bewezen expertise en beschikt over een uitgestrekt netwerk met focus op de Duin & Bollenstreek. Enerzijds bestaat dit netwerk uit vermogende ondernemers en particulieren, anderzijds uit gezonde MKB-bedrijven in de regio. Wij brengen deze twee partijen vertrouwelijk met elkaar in verbinding. Doordat wij een goed beeld hebben van de financiƫle positie en mogelijkheden (zekerhedenstructuur) van beide partijen, kunnen wij hierin goed adviseren. Maar voordat we dat doen, verdiepen we ons eerst in jouw organisatie, markt en ambities. Daarbij wegen wij zorgvuldig af of beide partijen op het persoonlijke vlak een goede match vormen. Door tot slot al deze belangen op elkaar af te stemmen, zorgen we voor een maatwerkoplossing die je verder helpt.

Neem contact op