Herstructurering

Soms word je abrupt overvallen zoals de COVID-19 pandemie waardoor je bedrijfscontinuïteit op het spel komt te staan. Het gebeurt ook dat een organisatie te lange tijd de platgetreden paden heeft gevolgd. En er te weinig is gereageerd op de ontwikkelingen in de buitenwereld. Door veranderende marktomstandigheden kunnen de structuur, operatie, producten en diensten aan relevantie hebben ingeboet. In dergelijke situaties sta je als ondernemer voor een complexe turnaround die noodzakelijk is voor de toekomst van het bedrijf. In dat geval heb je behoefte aan een krachtige (financiële) herstructurering die orde op zaken stelt en nieuw perspectief creëert

Een herstructurering is ingrijpend. Alles staat ter discussie waarbij aanpassingen een domino-effect kunnen hebben door je hele organisatie. Het is een exercitie die niet alleen jou, maar velen in je organisatie ‘s-nachts wakker houdt.

Bij herstructurering, zoals bij het uitbreken van de COVID-19 pandemie, krijg je te maken met vraagstukken, zoals:

  • Wat doet de veranderende markt met mijn cashflow op de korte en langere termijn?
  • Heb ik te maken met een tijdelijk of structurele tendens?
  • Hoe ga ik reorganiseren terwijl mijn liquiditeit onder druk staat?
  • Welke maatregelen moet ik als eerste nemen en hoe prioriteer ik ze?
  • Hoe stel ik belangrijke assets veilig voor de toekomst?
  • Welke consequenties heeft de herstructurering voor mijn personeel?
  • Hoe bescherm ik mijn zakelijke en particuliere belangen bij een eventueel faillissement?

Waarom Qwestor

Qwestor brengt rust. Hoe slecht de zaken er ook voor staan, er zijn altijd manieren om schade te beperken of het tij te keren. Door snel naast je te gaan staan, creëren we de tijd die nodig is om een evenwichtige visie te ontwikkelen op jouw vraagstuk. Reken op ons team van ervaren financials, fiscale en bedrijfseconomische experts. Ze zijn universitair opgeleid en beschikken over jarenlange relevante ervaring. Niet onbelangrijk: we hebben een uitgebreid netwerk aan vermogende ondernemers & particulieren en beschikken over goede contacten binnen het bancaire circuit. Zo helpen we je maximaal om de turnaround tot een succes te maken.

Neem contact op